Uudenlaisia Lähipeli -valmennuksia!

Uudenlaiset lähipeli-valmennukset ovat innovatiivinen tapa tarjota myyntitiimillesi tehokasta ja inspiroivaa myynnin valmennusta. Tarjoamme tunnin mittaisia napakoita alustuksia, inspiroivia esityksiä erilaisista myynnin aihealueista, jotka sopivat erinomaisesti erilaisiin kick off -tapahtumiin ja tiimipäiviin. Tämä antaa tiimillesi mahdollisuuden saada uutta näkökulmaa myynnin aihealueisiin sekä vahvistaa yhteishenkeä ja tiimityöskentelyä.

Lähipeli-valmennukset tarjoavat sekä teoreettista tietoa että käytännön vinkkejä myynnin kehittämiseen. Ne sisältävät interaktiivisia harjoituksia, ryhmäkeskusteluja ja innostavia esimerkkejä. Valmennuspalvelut tuovat uusia ideoita, innostusta ja konkreettisia työkaluja, joiden avulla myyntitiimi voi saavuttaa parempia myyntituloksia ja menestyä kilpailluilla markkinoilla.

Nostamme myyntitiimisi uudelle tasolle!  

Myynnin Lähipeli -valmennuksia laajemmallekin tiimille

 

Toteutimme kesäkuussa 2023 selvityksen siitä, mitkä teemat kiinnostivat yritysten myynnin johtoa. Pääset lukemaan alhaalta tarkemmin teemojen sisällöstä.

Prospektoinnista tapaamiseen!

Valmennus tarjoaa sinulle käytännön työkaluja, joiden avulla voit siirtyä prospektoimisesta tapaamisten sopimiseen ja viedä myyntiprosessin alkuvaihetta tehokkaasti eteenpäin.

Neuvottelusta sopimiseen!

Valmennus tarjoaa sinulle tarvittavat taidot ja strategiat menestyksekkäiden neuvottelujen käymiseen ja sopimusten saavuttamiseen, ja auttaa sinua rakentamaan pitkäaikaisia ja kannattavia asiakassuhteita.

Vapauta avainasiakkaiden ostopotentiaali!

Valmennus antaa sinulle tarvittavat työkalut ja tiedot avainasiakkaan potentiaalin hyödyntämiseen ja auttaa sinua rakentamaan pitkäaikaisia ja kannattavia asiakassuhteita.

Vaikuta monikanavaisesti!

Valmennus auttaa sinua kehittämään monikanavaista viestintää myynnin tukena. Valmennus auttaa hyödyntämään eri viestintäkanavia tehokkaasti ja luomaan vaikuttavaa ja personoitua viestintää, joka auttaa sinua saavuttamaan myyntitavoitteesi.

Myy arvoa!

Valmennus auttaa sinua kehittämään myyntitaitojasi siten, että pystyt korostamaan tarjoamasi tuotteen tai palvelun arvoa asiakkaille ja saavuttamaan parempia myyntituloksia.

Menesty vahvalla resilienssillä!

Valmennus auttaa sinua kehittämään resilienssiäsi ja hyödyntämään sitä kilpailuedun rakentamisessa. Saat työkaluja kestävyyden vahvistamiseen niin henkilökohtaisella tasolla kuin organisaation laajuisesti.

Rakenna luottamusta!

Valmennuksessa käsitellään luottamuksen merkitystä myyntiprosessin edetessä. Pohdimme, miten luottamusta rakennetaan ja millaista osaamista ja taitoja myynnintekijöillä tulisi sen suhteen olla. 

Hallitse aikaasi ja menesty! 

Valmennus käsittelee ajanhallintaa, kuten priorisointia, aikataulutusta ja tehtävien delegointia sekä ymmärrystä ajanhallinnan merkitykseen tuottavuuden ja hyvinvoinnin kannalta.

Tiimityössä on voimaa! 

Valmennus auttaa sinua kehittämään tiimityötä tiimin jäsenenä. Opit tukemaan vahvaa tiimiä, jossa on avoin ja luottamuksellinen ilmapiiri. Saat käytännön työkaluja, jotka auttavat sinua menestymään tiimityössä ja saavuttamaan yhteiset tavoitteet. 

Sales Enablement – Mahdollista myyntiä!

Valmennus auttaa sinua synnyttämään myynnin mahdollistamista yrityksessä ja saada kaikki tukemaan sen tekemistä. 

Valmennus sisältää sopimuksen mukaan: 

Aloituspalaveri

Ennakkotehtävä

Tiimipäivän valmennus

Yhteenveto

 

Lähipeli -valmennusten lisäksi tarjoamme räätälöityä myyntivalmennusta!

Myyntitiimien tulee kehittää itseään jatkuvasti ja tässä kehittämistyössä Helsinki Sales Academy on apunasi. Tarjoamme juuri sinun tarpeisiisi räätälöityä B2B-myyntivalmennusta! Myyntivalmennuksessa hyödynnämme työpaja-ajattelua, jossa osallistetaan henkilökunta valmennukseen ja samalla sitoutetaan muutokseen. Näin saadaan aikaan parhaimmat tulokset. Myyntivalmennus suunnitellaan aina nykytila-analyysin pohjalta ja sen laajuus sovitaan asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

Lue, mitä aikaisemmat asiakkaamme meistä sanovat referenssit. 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä! Olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.