Millainen tyyppi pärjää akatemiassa?

27.11.2019

Käytännönläheinen myynnin valmennusjakso 

Akatemian ajatus oli ja on edelleen myös yhteiskunnallinen – tuottaa maahan parempia osaajia ja toisaalta myös parantaa myyntialan mainetta. Pitkä matka on tultu eteenpäin, mutta silti perusajatus nuoria myyjiä valmentavasta akatemiasta on pysynyt vuodesta toiseen muiden palveluiden rinnalla. 

Akatemia on opiskelunsa päättäville, urasta myynnin ja markkinoinnin parissa kiinnostuneille nuorille erinomainen väylä kohti myyntiuraa. Myyntiuralle tähtäävälle on osoittautunut eduksi, että tällä olisi ammatti- tai korkeakoulututkinto alalta. Toisaalta viime vuosina akatemiaan on hakeutunut myös ammatinvaihtajia, mikä sekin on hieno ja rohkea ratkaisu: elämän- ja työkokemus eri aloilta tuo tuoretta otetta myyntiin. Olennaista kaikessa on halu oppia, sekä myös ymmärtää myyntityön mukanaan tuomia haasteita ja paineita.

''Akatemia on opiskelunsa päättäville, urasta myynnin ja markkinoinnin parissa kiinnostuneille nuorille erinomainen väylä kohti myyntiuraa.''

Historia kantaa mukanaan monenlaisia kasvutarinoita

Helsinki Sales Academyn myynnin valmennusjakso pitää sisällään niin teoreettista kuin käytännönkin oppia. Kehityskaari on lähes pystysuora, sillä ennen akatemiaan tuloa harjoittelijoilla ei välttämättä ole juurikaan myyntikokemusta. Tyypillisesti kokemusta on kertynyt esimerkiksi myyntityöstä ruokakaupan kassalla tai vaateliikkeessä. 

- Vuosien saatossa akatemian on läpikäynyt noin 150 nuorta. Nykyteknologia on siitä hienoa, että LinkedInin kautta pystyy seuraamaan, missä entiset akatemialaiset kulloinkin menevät. Onkin ollut hienoa huomata, miten pitkälle monet ovat päässeet. Joidenkin akatemialaisten kanssa pidetään edelleen yhteyttä silloin tällöin, muistelee yrityksen perustaja ja omistaja Olli Syvänen. Lue akatemialaisten uratarinoita täältä.

Monenlaista myyntityötä

Myyjät tyypitellään usein kahteen karkeaan kategoriaan: Hunter ja Farmer, eli metsästäjät ja maanviljelijät. Hunter nauttii etulinjassa olemisesta ja uusien ovien avaamisesta. Farmerit puolestaan ovat enemmän asiakkuudenhallinnasta nauttivia myyjiä, jotka keskittyvät olemassa olevien asiakkuuksien ylläpitoon ja lisämyyntiin. Molempia, sekä myös näiden välimuotoja tarvitaan.

Digitalisoituvassa, joka suuntaan verkottuvassa maailmassa tulevilta myyjiltä vaaditaan taitoja, joita ei välttämättä aiemmin myyntityössä ole tarvittu. Myyjän pitää osata tuottaa lisäarvoa asiakkaalle ja olla aidosti kiinnostunut siitä, mikä asiakkaan sen hetkinen tilanne on. Lisäksi myyjien tulee ymmärtää nykyaikaisia digitaalisia ratkaisuja, sillä niitä tarvitsee väistämättä työssä. Sosiaaliset taidot ovat olleet aina tärkeitä, mutta korostuvat jatkossa entisestään. 

Millainen tyyppi pärjää akatemiassa?

Parhaiten akatemiassa pärjäävät ahkerat, tavoitteelliset ja motivoituneet ihmiset. Tämä sama pätee tietysti myös harjoittelun jälkeisiin myyntitöihin. Herkästi luovuttavat tyypit eivät menesty myyntityössä ja lisäksi henkinen kapasiteetti pitää olla riittävä. Paine on myyntityössä läsnä joka päivä, sillä onnistumisia tarvitaan jatkuvasti. Puolivaloilla myyntityötä ei kannata tehdä, koska myynti on paljolti fiilispohjaista tekemistä.

Kuten jo todettua, akatemiajakson aikana kehitys on huikeaa! Ujosta ja arastakin ihmisestä saadaan jakson aikana itsevarma ja tuloksellinen tähtimyyjä. Viikoittaiset valmennukset takaavat, että henkilöt saavat kattavan käsityksen myyntiprosessin eri vaiheista. Samalla he pääsevät hyödyntämään jo opittuja taitoja viikoittain, päivittäisessä työssään. 


Blogin kirjoittaja on Helsinki Sales Academyn CEO Anniina Hellman. Mikäli haluat palkata akatemialaisen tiimiisi, ole yhteydessä Anniinaan puh. 050 595 4481 tai lue lisää myynnin rekrytointipalvelustamme täältä.